Is mijn voertuig toegelaten of niet?

Als uw voertuig voldoet aan de LEZ-normen, dan volstaat een gratis registratie. Rijdt u met een niet-toegelaten voertuig, dan moet u een LEZ-dagpas kopen. Test hier of uw voertuig wel of niet toegelaten is.

Mijn voertuig is toegelaten volgens de LEZ-normen

  • Vooraf registreren

Buitenlandse voertuigen moeten altijd vooraf geregistreerd worden, zelfs als ze toegelaten zijn volgens de normen.

Registreren doet u online, via de website van de Stad Antwerpen, vanaf 4 maanden vóór de toegang tot uiterlijk de dag ná het binnenrijden van de LEZ.

  • Ter plaatse registreren

U kan uw voertuig registreren aan een LEZ-automaat. Dat kan vanaf 4 maanden vóór de toegang tot uiterlijk de dag na het binnenrijden van de LEZ. Lees hier meer informatie over de automaten.

OPGELET: Neem geen risico en registreer uw voertuig vooraf online. Als u uw voertuig te laat registreert, moet u de boete nog steeds betalen. De boete kan bij meerdere overtredingen oplopen tot €350.

Mijn voertuig is niet toegelaten volgens de LEZ-normen

  • Online een toelating tegen betaling of een LEZ-dagpas aankopen

Koop hier online een toelating tegen betaling. Dat kan vanaf 4 maanden van tevoren tot en met de dag na het binnenrijden van de LEZ. U doorloopt eerst de vragen om te bepalen of uw voertuig in aanmerking komt voor een gratis registratie. Voldoet uw voertuig niet aan de normen, maar komt het wel in aanmerking voor een toelating tegen betaling, dan kan u een toelating aankopen voor een week, vier maanden of een jaar.

Komt uw voertuig niet in aanmerking voor een toelating tegen betaling of bent u te laat om deze aan te kopen? Koop dan hier online een LEZ-dagpas. Dat kan vanaf 4 maanden van tevoren tot en met de dag na het binnenrijden van de LEZ.

  • Ter plaatse een LEZ-dagpas aankopen

Ter plaatse kunt u aan een automaat een LEZ-dagpas kopen. Dat kan:

  • aan een parkeerautomaat op straat;
  • aan een LEZ-automaat in of buiten de LEZ-zone.

Meer informatie over de automaten en hun locatie vindt u hier.